Vilken bilförsäkring är bäst?

Last Updated on september 19, 2021 by admin

Det är inte lätt att välja bilförsäkring. Trenden är att bilförsäkringarna har blivit bättre med åren. Ett fel som många gör är att bara titta på priset utan att jämföra vad som verkligen ingår i bilförsäkringen.

Alla bilar måste ha en trafikförsäkring. Om din bil är ny har den vagnskadegaranti. Vanligtvis gäller den i tre år. Då behöver du bara teckna en halvförsäkring för att ha fullt skydd. Därefter behöver du en helförsäkring för att ha skydd mot skador som du själv orsakar, till exempel vid krock eller dikeskörning.

Förutom att jämföra vad försäkringen täcker bör du jämföra premien, självrisken och eventuella tilläggsförsäkringar.

 

För att enklast jämföra vilka bilförsäkringar som är bäst, det vill säga vilka försäkringar som ger mest valuta för pengarna till låga avgifter, är olika jämförelsesajter att rekommendera. Genom att ta hjälp av en nischad jämförelsesajt kan du få mängder med bilförsäkringar samlade på ett och samma ställe.

Det är också bra att ta reda på lite fakta om olika bilförsäkringar, såsom trafikförsäkring och hel/halvförsäkring, för att veta vad du ska söka efter. Viktigt att komma ihåg är att de flesta försäkringsbolag utgår ifrån olika former av statistik när de ska prissätta sina bilförsäkringar, men att det framförallt är bilmodellen som avgör det slutgiltiga priset.