Vilken bank har bäst sparränta?

Det finns många banker och sparkonton att välja bland men antalet konton med bra sparränta är begränsat. Det låga ränteläget har gjort det svårt att hitta höga sparräntor, men det finns ändå konton med riktigt hög ränta.

För att hitta en bank med bäst sparränta finns det två saker att tänka på:

  • Statlig insättningsgaranti: Kan du tänka dig att avstå från den statliga insättningsgarantin för dina pengar? I sådana fall kan du få en riktigt bra sparränta. Du löper dock en risk att finansinstitutet går i konkurs. Då förlorar du dina besparingar.
  • Bindningstid: Om du väljer att binda dina sparpengar kan du få en högre ränta – oavsett om du väljer ett konto med eller utan statlig insättningsgaranti.

Recent Content

link to Stamaktier, vad är det? - En definition och förklaring av stamaktier

Stamaktier, vad är det? - En definition och förklaring av stamaktier

Stamaktier Stamaktier, vad betyder det? Det finns många olika typer av aktier. De flesta har säkert hört talas om preferensaktier och A- eller B-aktier. Men vad är stamaktier? Tänk dig att du startar ett företag. Du sätter själv in 50.000 kr i startkapital och verksamheten rullar igång. Efter två år ser du en stor möjlighet […]
link to Preferensaktier, vad är det? En enkel introduktion till preferensaktier

Preferensaktier, vad är det? En enkel introduktion till preferensaktier

Preferensaktier Preferensaktier är en typ av värdepapper som för gemene man kan vara svår att helt förstå då produkten är något mer komplicerad än traditionella aktier och fonder. Men vad är preferensaktier, eller en ”pref” eller ”preffar” som de ibland kallas på diverse internetforum? Detta är en fråga som många med ett färskt intresse för […]