Vilken bank är bäst för bolån?

Last Updated on januari 23, 2021 by admin

Vilken bank som är bäst för bolån beror på flera faktorer. Det är naturligt att börja med att jämföra bolåneräntan hos de olika bankerna. En skillnad på en halv procent eller en procent kan ha stor inverkan på kostnaden för ditt bolån.

Listräntan visar den högsta ränta som varje bank erbjuder. Snitträntan visar vad bankerna erbjudit för ränta till sina kunder i snitt den senaste tiden.

En annan faktor att jämföra är hur mycket du får låna. Hos vissa banker kan du få låna upp till 5 gånger din årslön. Andra banker tillåter lån på upp till 5,5 gånger årslönen. En del banker har inget fast tak. Jämför även gärna vilken kundnöjdhet de olika bankerna har.

Som sagts så många gånger förr – ta hjälp av en jämförelsesajt för att hitta de bank som ger bäst bolån. Det du kan göra själv är att jämföra och att ta följande i beaktande under tiden:

– Vilken sorts boende är aktuellt?

– Vad är en rimlig prislapp för dig?

– Se över budgeten och var realistisk

– Är bostaden i behov av renovering?

– Är du i behov av att bygga ut eller bygga om?

När du söker banker med bästa bolån bör du ha allt detta i åtanke. Det är också viktigt att komma ihåg att banken använder din bostad som säkerhet, och att det är din privata ekonomi som avgör storleken på lånet. Därför är det extra viktigt att vara realistisk och att matcha villkoren mot hur verkligheten ser ut.