Vad kostar courtage?

preferensaktier

Hur mycket courtage kostar beror på vilken nätmäklare du har, vilken courtageklass du har valt och hur stor affär du gör. Både Avanza och Nordnet erbjuder gratis kom-igång-courtage.

De bägge nätmäklarna har därefter en lägsta avgift på 1 krona eller 0,25 procent i den minsta courtageklassen. Om du till exempel handlar aktier för 200 kronor får du betala 1 krona i avgift (minimibeloppet är större än det procentuella beloppet). Om du köper aktier för 500 kronor istället blir avgiften 1,25 kronor (det procentuella beloppet är större än minimibeloppet).

Ju högre courtageklass desto mindre kostar affären procentuellt sett. Samtidigt ökar det lägsta courtaget successivt. Både Avanza och Nordnet erbjuder till exempel fast avgift som lämpar sig för riktigt stora affärer. Det innebär att varje affär kostar 99 kronor och då betalar du ingen procentuell avgift alls.

Avgifterna varierar mellan olika nätmäklare och banker.

Recent Content

link to Stamaktier, vad är det? - En definition och förklaring av stamaktier

Stamaktier, vad är det? - En definition och förklaring av stamaktier

Stamaktier Stamaktier, vad betyder det? Det finns många olika typer av aktier. De flesta har säkert hört talas om preferensaktier och A- eller B-aktier. Men vad är stamaktier? Tänk dig att du startar ett företag. Du sätter själv in 50.000 kr i startkapital och verksamheten rullar igång. Efter två år ser du en stor möjlighet […]
link to Preferensaktier, vad är det? En enkel introduktion till preferensaktier

Preferensaktier, vad är det? En enkel introduktion till preferensaktier

Preferensaktier Preferensaktier är en typ av värdepapper som för gemene man kan vara svår att helt förstå då produkten är något mer komplicerad än traditionella aktier och fonder. Men vad är preferensaktier, eller en ”pref” eller ”preffar” som de ibland kallas på diverse internetforum? Detta är en fråga som många med ett färskt intresse för […]