Vad är bra ränta på billån?

Last Updated on januari 23, 2021 by admin

Vad som är bra ränta på billån beror på flera faktorer. Om du köper du en ny bil hos en bilhandlare är det inte ovanligt att du blir erbjuden ett extra förmånligt billån. Alternativt kan du ansöka om ett billån hos din bank. I bägge fallen brukar en kontantinsats på 20 procent av bilpriset krävas. Räkna med en ränta på 3 till 6 procent. Eventuella avgifter gör att den effektiva räntan blir högre.

Om du ska köpa begagnad bil eller inte kan få ett billån via banken återstår att ta ett privatlån. Ett billån i form av privatlån blir nästan alltid dyrare. Fördelen är att du inte behöver någon egen kontantinsats. Räntan på privatlån brukar ligga på mellan cirka 4 och 25 procent beroende på din ekonomiska situation.

Vad är bra ränta på billån? Svaret på den frågan kan såklart variera och vara högst individuellt. Allt beror ju på vilka förutsättningar man själv går in med i en bilaffär.

Det går att spara en hel del pengar genom att jämföra olika lån, men det är du som måste göra jobbet. Allt som krävs är en bra jämförelsesajt och ett antal uppgifter, såsom önskat lånebelopp, önskad årsmodell, önskad återbetalningstid, av vem du vill köpa bilen osv.

För att ansöka om billån ställs vissa generella krav:

– Du ska vara 18 år fyllda

– Du ska inte ha några betalningsanmärkningar

– Du ska ha en tillsvidareanställning

– Du ska ha en lägsta månadsinkomst som motsvarar omkring 200 000 kronor

– Du ska kunna verifiera dina personuppgifter via ett aktuellt BankID/mobilt BankID

 Obs! Dessa krav kan variera beroende på vilken långivare du väljer.