Sparkonto med högst ränta

Last Updated on januari 23, 2021 by admin

Det finns mängder med sparkonton att välja bland och det kan vara svårt att hitta rätt. Dels finns det flera banker och andar sparinstitut, dels erbjuder varje aktör flera slags konton.

När du letar efter ett sparkonto med högst ränta är det främst två saker som du behöver titta på, utöver själva räntan:

  • Statlig insättningsgaranti: Om du vill att dina pengar är helt skyddade ifall banken får ekonomiska problem då ska du välja ett konto med statlig insättningsgaranti. Då skyddas dina sparpengar upp till 950 000 kronor per konto. Om du vill ha ett sparkonto med absolut högst ränta måste du tyvärr hoppa över den statliga insättningsgarantin.
  • Bindningstid: Du kan få högst ränta på ditt sparkonto om du väljer ett konto med bindningstid. Det finns konton med en bindningstid från 3 månader upp till 5 år.

Det enklaste sättet att hitta bäst ränta är att jämföra olika bankers sparkonton och sparräntor. Vill du få så bra utdelning som möjligt på ditt sparande, och vill du att pengarna ska växa så mycket som möjligt, måste du också anstränga dig för att hitta de bästa och högsta räntorna.

Sparande är en viktig del av privatekonomin och sparar man smart kan räntorna ge god utdelning. Ett kontinuerligt och långsiktigt sparande är att rekommendera, likväl som det kan bli aktuellt med ett mindre lån i samband med renovering eller köp av bil, båt eller liknande. Oavsett vilket bör du alltid ta dig tid att jämföra olika räntor och de villkor de omfattas av: rörlig eller fast ränta, insättningsgarantier, bindningstid etc.