Jämföra villaförsäkring

Last Updated on september 19, 2021 by admin

Det finns inga krav på att man ska ha en villaförsäkring men så gott som alla villaägare väljer att teckna en för att skydda sin egendom.

Alla villaförsäkringar ger dig ersättning vid brand eller om det blir vattenskador. Om blixten slår ner, det blir översvämning eller storm får du också ersättning oavsett vilken försäkring du har. Annat skydd som ingår är skador på vitvaror, installationer, fönster och rör. Om villan eller tomten utsätts för skadegörelse täcker villaförsäkringen det.

Ändå kan det vara ganska stor skillnad på hur bra olika villaförsäkringar ersätter dig vid skada. Exempelvis är det stora skillnader när det gäller åldersavdrag och hur vattenskador ersätts.

Om du vill ha fullt skydd för din villa bör du även teckna en hemförsäkring. Ofta säljs de tillsammans med villaförsäkringen och kallas då för villahemförsäkringar.

Eftersom alla hus är olika kan det vara svårt att veta på rak arm vilka tillvalsförsäkringar som kan vara bra att teckna. Det ena försäkringsbolagets grundutbud kan vara det andra bolagets tillval, vilket gör att du bör jämföra olika villaförsäkringar innan du bestämmer dig.

Det finns en rad olika jämförelsesajter som kan lista mängder med försäkringar, och vi föreslår att du börjar där så att du inte missar någon väsentlig del i din villaförsäkring. Det som kan vara bra att veta är att villaförsäkringar ofta säljs i kombination med hemförsäkringar, och att de då brukar kallas villahemförsäkringar.