ETF med utdelning


Det finns flera ETF:er med utdelning. Några av de vanligaste är:

  • XACT Högutdelande: En bra svensk ETF med utdelning som investerar i 45 nordiska bolag med låg volatilitet. Det är en avspegling av Handelsbanken Nordic High Dividend Low Volatility Criteria Index. Utdelningen sker i maj. Förvaltningsavgiften är 0,30%.
  • SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats: Följer S&P Euro High Yield Dividend Aristocrats Index. Förvaltningsavgiften är 0,30%.
  • SPDR S&P US Dividend Aristocrats: ETF som följer S&P High Yield Dividend Aristocrats Index. Förvaltningsavgiften är 0,35%.
  • BlackRock iShares UK Dividend: Följer FTSE UK Dividend Plus Index. Förvaltningsavgiften är 0,40%
  • iShares STOXX Global Select Dividend 100: ETF med utdelning som följer STOXX Global Select Dividend 100 Index. Förvaltningsavgiften är 0,46%.

En ETF är en börshandlar fond som handlas på börsen, likadant som en aktie. ETF är en förkortning för Exchange Traded Fund, och är ett begrepp som används för fonder som handlas med på börsen.

I dagsläget finns det två ETF-fonder från XACT som ger utdelning: XACT OMXSB och XACT Högutdelande, där XACT Högutdelande anses vara en bra ETF. Just denna ETF lämnar i skrivande stund utdelning med runt 4 % varje år.

Recent Content