ETF med utdelning

Det finns flera ETF:er med utdelning. Några av de vanligaste är:

  • XACT Högutdelande: En bra svensk ETF med utdelning som investerar i 45 nordiska bolag med låg volatilitet. Det är en avspegling av Handelsbanken Nordic High Dividend Low Volatility Criteria Index. Utdelningen sker i maj. Förvaltningsavgiften är 0,30%.
  • SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats: Följer S&P Euro High Yield Dividend Aristocrats Index. Förvaltningsavgiften är 0,30%.
  • SPDR S&P US Dividend Aristocrats: ETF som följer S&P High Yield Dividend Aristocrats Index. Förvaltningsavgiften är 0,35%.
  • BlackRock iShares UK Dividend: Följer FTSE UK Dividend Plus Index. Förvaltningsavgiften är 0,40%
  • iShares STOXX Global Select Dividend 100: ETF med utdelning som följer STOXX Global Select Dividend 100 Index. Förvaltningsavgiften är 0,46%.

Recent Content

link to Stamaktier, vad är det? - En definition och förklaring av stamaktier

Stamaktier, vad är det? - En definition och förklaring av stamaktier

Stamaktier Stamaktier, vad betyder det? Det finns många olika typer av aktier. De flesta har säkert hört talas om preferensaktier och A- eller B-aktier. Men vad är stamaktier? Tänk dig att du startar ett företag. Du sätter själv in 50.000 kr i startkapital och verksamheten rullar igång. Efter två år ser du en stor möjlighet […]
link to Preferensaktier, vad är det? En enkel introduktion till preferensaktier

Preferensaktier, vad är det? En enkel introduktion till preferensaktier

Preferensaktier Preferensaktier är en typ av värdepapper som för gemene man kan vara svår att helt förstå då produkten är något mer komplicerad än traditionella aktier och fonder. Men vad är preferensaktier, eller en ”pref” eller ”preffar” som de ibland kallas på diverse internetforum? Detta är en fråga som många med ett färskt intresse för […]