Billigt elavtal

Last Updated on januari 23, 2021 by admin

Skaffa ett billigt elavtal genom att jämföra olika elleverantörer. Elmarknaden är fri i Sverige och vi som konsumenter har goda möjligheter att jämföra elpriser för att hitta ett billigt elavtal.

Det första du bör göra för att få ett billigt elavtal är att fatta ett aktivt beslut. Allt för många svenskar har ett så kallat tillsvidarepris. Det är ett rörligt pris utan avtal vilket ger mycket högre priser än om du har elavtal.

För att hitta ett billigt elavtal måste du ange var du bor, ungefär hur mycket el hushållet förbrukar och om du vill ha miljömärkt el eller inte.

Elpriset ändras hela tiden och beror i grund och botten på tillgång och efterfrågan. Om du vill kan du binda elpriset för att inte överraskas av stigande priser. På sikt brukar det ändå bli billigare att välja ett rörligt elpris.

Då det finns över 140 elhandelsbolag i Sverige som tillsammans erbjuder över 6000 olika elavtal, är det bara att rulla upp ärmarna och börja jämföra. Enklast gör du det via en jämförelsesajt som kan lista mängder med avtal, villkor och krav på ett och samma ställe. Men det är du som bestämmer vad som passar just dig i slutändan.

För att hitta billiga elavtal bör du bland annat jämföra det rörliga elpriset, olika erbjudanden och rabatter, fasta årskostnader, säsongspriser etcetera. Det finns elavtal som sträcker sig från 1 – 4 och ibland 5 år, så det gäller att ha koll på hur du vill lägga upp just ditt avtal.