Bästa PPM-fonder med låg avgift

Last Updated on januari 23, 2021 by admin

Det finns över 600 PPM-fonder att välja bland. För att ta reda på vilka PPM-fonder med låg avgift som är bäst måste du först bestämma dig för vilken risknivå du vill ha.

Det är stor skillnad mellan aktiefonder, blandfonder och räntefonder. Om du har lång tid kvar till pension gör du gott i att välja aktiefonder med låg avgift. Om pensionen är nära förestående eller om du vill undvika risk, till exempel i samband med oroliga tider på börsen, då kan du välja en räntefond. Det finns även blandfonder bland PPM-fonderna, vilka innehåller både aktier och räntebärande papper och kan ses som en kompromiss.

För att veta vilka PPM-fonder som är bäst måste du även bestämma dig för vilka sektorer som du tror kommer att bli framgångsrika. Bara för att t.ex. IT-sektorn gått bra de senaste fem åren innebär inte att den kommer att fortsätta att gå bra de kommande fem åren.

Det är svårt att veta vilka typer av fonder som kommer att gå bra. Därför är de bästa PPM-fonderna för de flesta vanliga indexfonder med låg avgift.

Premiepensionsfondernas storlek bestäms del på mängden pengar som betalas in, dels av utvecklingen av de fonder du har valt att satsa på. De flesta PPM-fonder består av både aktiefonder och räntefonder och bör ses över regelbundet precis som vilken annan fond som helst.

De flesta som sparar i en PPM-fond låter pengarna stå kvar i samma fond under majoriteten av spartiden, även dessa kan behöva omplacering med jämna mellanrum. För att få reda på vila PPM-fonder som har lägst avgifter rekommenderas att du kontaktar din personliga bankman alt. tar hjälp av en så kallad sökmotor som kan lista mängder med olika fonder.