Bästa PPM-fonder med låg avgift

Det finns över 600 PPM-fonder att välja bland. För att ta reda på vilka PPM-fonder med låg avgift som är bäst måste du först bestämma dig för vilken risknivå du vill ha.

Det är stor skillnad mellan aktiefonder, blandfonder och räntefonder. Om du har lång tid kvar till pension gör du gott i att välja aktiefonder med låg avgift. Om pensionen är nära förestående eller om du vill undvika risk, till exempel i samband med oroliga tider på börsen, då kan du välja en räntefond. Det finns även blandfonder bland PPM-fonderna, vilka innehåller både aktier och räntebärande papper och kan ses som en kompromiss.

För att veta vilka PPM-fonder som är bäst måste du även bestämma dig för vilka sektorer som du tror kommer att bli framgångsrika. Bara för att t.ex. IT-sektorn gått bra de senaste fem åren innebär inte att den kommer att fortsätta att gå bra de kommande fem åren.

Det är svårt att veta vilka typer av fonder som kommer att gå bra. Därför är de bästa PPM-fonderna för de flesta vanliga indexfonder med låg avgift.

Recent Content

link to Stamaktier, vad är det? - En definition och förklaring av stamaktier

Stamaktier, vad är det? - En definition och förklaring av stamaktier

Stamaktier Stamaktier, vad betyder det? Det finns många olika typer av aktier. De flesta har säkert hört talas om preferensaktier och A- eller B-aktier. Men vad är stamaktier? Tänk dig att du startar ett företag. Du sätter själv in 50.000 kr i startkapital och verksamheten rullar igång. Efter två år ser du en stor möjlighet […]
link to Preferensaktier, vad är det? En enkel introduktion till preferensaktier

Preferensaktier, vad är det? En enkel introduktion till preferensaktier

Preferensaktier Preferensaktier är en typ av värdepapper som för gemene man kan vara svår att helt förstå då produkten är något mer komplicerad än traditionella aktier och fonder. Men vad är preferensaktier, eller en ”pref” eller ”preffar” som de ibland kallas på diverse internetforum? Detta är en fråga som många med ett färskt intresse för […]