Bästa nätmäklare aktier


Det finns flera nätmäklare att välja bland i Sverige. De är i mångt och mycket snarlika, men skiljer sig ändå på ett antal punkter.

Avanza och Nordnet är två väletablerade nätmäklare som erbjuder lättanvända plattformar och låga priser för bland annat aktier. Storbanken Nordea har tagit utmaningen från uppstickarna på allvar och erbjuder numera mycket låga courtage via sin plattform Nordea Investor. Mangold är en lite mindre känd nätmäklare som också erbjuder konkurrenskraftiga priser.

För att avgöra vilken nätmäklare som är bäst föreslår vi att du jämför dem på följande punkter:

  • Courtage: Hur mycket kostar det att handla?
  • Utbud: Vilka aktier och andra värdepapper finns det att välja bland?
  • Funktioner: Hur känns själva plattformen att använda?
  • Belåning: Hur ser möjligheterna att belåna sina värdepapper ut?

För den som vill ta chansen att få en rikare framtid kan en investering i aktier via en nätmäklare vara ett sätt att nå dit. Men det kan vara klurigt att hitta en nätmäklare som är både skicklig och billig, så där behöver du göra jobbet genom att jämföra olika nätmäklare.

Du vill först och främst hitta en nätmäklare som har så få och låga avgifter som möjligt, vilket ställer vissa krav på dina egna insatser och din egen budget. Aktieutdelningen och priset beror förstås på hur mycket pengar du själv vill och kan investera, så fundera över hur stora eller små transaktioner det kommer att röra sig om innan du bestämmer dig för en specifik aktiemäklare.

Recent Content