Aktier eller indexfonder?

Huruvida du ska köpa aktier eller indexfonder beror bland annat på hur mycket du kan om aktier och hur mycket tid du vill lägga på dina investeringar.

Statistiken visar att de flesta privatpersoner och många investerare inte lyckas överträffa indexfonder i det långa loppet. Ett annat argument för indexfonder är att det är ett enkelt sparande. Du slipper sätta dig in i enskilda aktier och lägga tid på analyser.

Om du vill kunna överträffa index måste du givetvis köpa aktier. Det går att överträffa index om du hittar en bra strategi, men det kräver engagemang. Aktiesparande kan också vara roligt och lärorikt. Ett annat argument som talar för aktier är att de alltid är gratis att äga.

Recent Content

link to Stamaktier, vad är det? - En definition och förklaring av stamaktier

Stamaktier, vad är det? - En definition och förklaring av stamaktier

Stamaktier Stamaktier, vad betyder det? Det finns många olika typer av aktier. De flesta har säkert hört talas om preferensaktier och A- eller B-aktier. Men vad är stamaktier? Tänk dig att du startar ett företag. Du sätter själv in 50.000 kr i startkapital och verksamheten rullar igång. Efter två år ser du en stor möjlighet […]
link to Preferensaktier, vad är det? En enkel introduktion till preferensaktier

Preferensaktier, vad är det? En enkel introduktion till preferensaktier

Preferensaktier Preferensaktier är en typ av värdepapper som för gemene man kan vara svår att helt förstå då produkten är något mer komplicerad än traditionella aktier och fonder. Men vad är preferensaktier, eller en ”pref” eller ”preffar” som de ibland kallas på diverse internetforum? Detta är en fråga som många med ett färskt intresse för […]